Volite prirodu – zaštita okoliša se tiče svih nas

Interhome Group je uzor kada je riječ o održivosti. Ostaviti budućim generacijama netaknuto okruženje naša je dužnost. Zato Vi, kao naš gost, možete dati doprinos zaštiti klime tijekom svog boravka u kući za odmor. Puni iznos koristit će se za projekte zaštite klime preko našeg partnera myclimate.

Obvezali smo se zaštiti klime, ne samo prema našim korisnicima i matičnoj tvrtki Migros, nego i na međunarodnoj razini. Interhome Grupa potpisala je "Glasgowsku deklaraciju o klimatskim akcijama u turizmu" Svjetske turističke organizacije UN-a i time se obvezala na prepolovljenje emisija stakleničkih plinova uzrokovanih do 2030. godine i postizanje neto nule najkasnije do 2050. godine.

Pročitajte više o našim ciljevima, našoj suradnji s myclimate-om i našem programu zaštite pčela. Naš tim za održivost sakupio je korisne savjete za svakodnevni život i praznike posebno za vas. Održivost nema datum završetka, zbog čega smo kontinuirano i ustrajno predani održivom turizmu za odmor današnjice i budućnosti.

Bioraznolikost

Klimatske promjene imaju značajan utjecaj na bioraznolikost, što posljednično utječe i na turizam. Bioraznolikost života na Zemlji uključuje biljke, životinje i mikroorganizme. Kako se klima mijenja, ekosustavi se mijenjaju, a bioraznolikost je ugrožena. To može dovesti do gubitka važnih staništa, izumiranja vrsta i promjena u vremenu i mjestu prirodnih događaja, poput cvjetanja ili migracije.

Ove promjene imaju izravan utjecaj na turizam jer mnoge putnike privlače prirodna područja i divlje životinje. Na primjer, koraljni grebeni, koji su ključni za morsku bioraznolikost, oštećeni su porastom temperature mora i zakiseljavanjem oceana, što ih čini manje privlačnima za turiste. Slično tome, promjene u rasprostranjenosti divljih životinja mogu turistima otežati uočavanje određenih vrsta, što utječe na njihovo cjelokupno iskustvo.

Turizam također može pridonijeti klimatskim promjenama, što pogoršava problem. Industrija je veliki proizvođač stakleničkih plinova, posebno kroz transport i korištenje energije. Stoga održivi turizam smanjuje emisije ugljičnog dioksida i smanjuje utjecaj na prirodne ekosustave – sve neophodno za ublažavanje negativnih učinaka klimatskih promjena na biološku raznolikost.

Zaključno, klimatske promjene i gubitak bioraznolikosti imaju značajan utjecaj na turizam, a industrija mora poduzeti mjere kako bi smanjila svoj doprinos problemu i prilagodila se promjenjivom okruženju. Promicanjem prakse održivog turizma možemo pomoći u zaštiti bioraznolikosti i osigurati da buduće generacije mogu nastaviti uživati ​​u prirodnim ljepotama našeg planeta.

Save the bee – save our earth!

Klimatske promjene

Klimatske promjene uzrokovane su porastom stakleničkih plinova u Zemljinoj atmosferi, poput ugljičnog dioksida, metana i dušikovog oksida. Ovi plinovi zadržavaju toplinu od sunca i uzrokuju porast temperature planeta, što rezultira promjenama u vremenskim obrascima, razinama mora i prirodnom okolišu. Sektor smještaja u turističkoj industriji značajno pridonosi emisijama stakleničkih plinova zbog velike potrošnje energije i ovisnosti o fosilnim gorivima. Prakse održivog turizma, kao što je korištenje obnovljivih izvora energije, smanjenje potrošnje energije i provedba strategija za smanjenje otpada, mogu pomoći u smanjenju utjecaja smještajnog sektora na klimatske promjene i promicanju održivosti okoliša.

Renaturacija uzdignutog rita La Gruère (Švicarska)

Naši korisnici

Dok putujete, posjećujte lokalne znamenitosti, upoznajte lokalne ljude i kulturu te podržite zajednicu kupovinok lokalnih proizvoda. Istražite živahnu ponudu lokalnih tržnica kako biste prihvatili bogatstvo i autentičnost svog okruženja, ostavljajući pozitivan trag na lokalno gospodarstvo i zajednicu. Time ćete ne samo stvoriti nezaboravne trenutke, već i pridonijeti održivom razvoju, očuvati destinacije koje posjećujete i aktivno sudjelovati u zaštiti klime.

Naša predanost izgradnji bolje budućnosti nadilazi naše svakodnevne aktivnosti. Prepoznajemo važnost zaštite okoliša tijekom odmora i odlučni smo motivirati naše kupce da nam se pridruže u ovoj važnoj misiji. Imajući to na umu, pripremili smo zbirku preporuka koje će vam pomoći da bez napora pozitivno utječete na okoliš dok ste na odmoru.

Savjeti za hranu

Savjeti za pravilnu ventilaciju i grijanje

Savjeti za Vaš izlet na otvorenom

Savjeti za uštedu energije

Savjeti za uštedu vode

Naši partneri

Putovanja ne mogu biti održiva bez angažiranja i podrške naših dioničara, partnera i lanca opskrbe. Dovodeći ih na ovo putovanje, učeći i nadahnjujući jedni druge i zahtijevajući promjenu.

Naše destinacije

U našoj tvrtki veliki naglasak stavljamo na dobrobit naših gostiju i okoliša. Kako bismo ispunili ovu obvezu, pažljivo procjenjujemo svaku našu kuću za odmor prema našem popisu za provjeru održivosti. Osim toga, njegujemo blizak radni odnos s vlasnicima kuća, potičući suradnju kako bismo kontinuirano poboljšavali prakse održivosti naših kuća za odmor.

Održivi smještaj

Dobrobit životinja

Priznanja i nagrade

Osoblje

U našoj tvrtki duboko smo posvećeni promicanju ekološke svijesti i održivog razvoja. Kao dio naše posvećenosti ovim vrijednostima, cilj nam je osigurati da svaki zaposlenik aktivno sudjeluje u inicijativi Climate Fresk. Projekt Climate Fresk je suradnička inicijativa usmjerena na podizanje svijesti i razumijevanja klimatskih promjena. Uključuje interaktivne radionice u kojima sudionici sudjeluju u obliku igre kako bi istražili uzroke, utjecaje i potencijalna rješenja klimatskih promjena. Ove radionice koriste kombinaciju znanstvenih informacija i grupnih rasprava kako bi obrazovale i osnažile pojedince da poduzmu mjere protiv klimatskih promjena. Pružanjem platforme za dijalog i razmjenu znanja, projekt Climate Fresk ne samo da potiče osjećaj hitnosti, već i nadahnjuje zajedničke napore u rješavanju ovog globalnog problema. Vjerujemo da aktivnim uključivanjem naših zaposlenika u radionice Climate Fresk, možemo pružiti vrijedne uvide i osnažiti ih da donose informirane odluke za izgradnju održive budućnosti te budućnosti otporne na klimatske promjene.

Dobrovoljni rad

Ured

Kako bismo poboljšali naš utjecaj na okoliš, temeljito smo procijenili svaki ured unutar naše organizacije. To uključuje procjenu izvora električne energije, sustava grijanja, pa čak i manjih detalja poput papira i sredstava za čišćenje. Naoružani ovim vrijednim informacijama, stvaramo jasne smjernice za poticanje poboljšanja okoliša u našim uredima.

Razumijevanjem ekoloških implikacija našeg poslovanja, možemo implementirati ciljane strategije za smanjenje našeg ekološkog otiska. To uključuje optimizaciju izvora energije, poboljšanje učinkovitosti sustava grijanja, usvajanje održivih alternativa papiru i korištenje ekološki prihvatljivih sredstava za čišćenje. Ovi su koraci ključni za usklađivanje naših ureda s održivom praksom i smanjenje našeg ukupnog utjecaja na okoliš.

Kroz našu stalnu predanost odgovornom upravljanju resursima i smanjenju otpada, cilj nam je postaviti pozitivan primjer u našoj industriji i nadahnuti druge da učine isto. Shvaćamo da čak i male promjene mogu imati značajan utjecaj kada se pomnože u cijeloj našoj organizaciji.

Sigurnost u vašoj kući za odmor!

Samo odabrane i provjerene kuće za odmor

Kvaliteta je naš apsolutni prioritet

Svaka kuća za odmor je provjerena od strane naših stručnjaka kako bismo Vam omogućili bezbrižan odmor.

Garancija raspoloživosti i usluga na licu mjesta

Uz nas se možete opustiti

Ključeve preuzimate od domaćina ili u jednom od naših lokalnih ureda koji su Vam na raspolaganju za sva Vaša pitanja i želje tijekom boravka. A tu je i naša 24/7 služba za korisnike.

Potpuni užitak i opuštanje

Privatnost i sloboda vlastite kuće za odmor

Bez prilagođavanja satnicama i rasporedima, u kući za odmor uživajte u danu prema svojim željama. Uz dovoljno prostora za cijelu obitelj ili prijatelje.

Odaberite Interhome

Nikad nije bilo lakše pronaći savršenu kuću za Vaš odmor. Želite li otkriti nove destinacije? Otkrijte nova mjesta ili otoke u Hrvatskoj, iskusite što znači "la dolce vita" u Italiji ili posjetite šarmantnu Francusku rivijeru. Neka Vas inspirira naša široka ponuda kuća za odmor i apartmana, a uz Interhome rezervirajte brzo, jednostavno i sigurno.

Sloboda, privatnost i dovoljno prostora za cijelu obitelj

Boravak u kući za odmor ima broje prednosti: provodite vrijeme prema svojem rasporedu. Bez smetnji hotelskog osoblja ili drugih gostiju možete se potpuno opustiti. Neovisno tražlite li novu gradsku avanturu ili opuštajući odmor s obitelji, imamo nešto za svaki ukus i svaki džep.